• Internos JO15-1 pakt volle winst in derby

Derde competitiewedstrijd en de vierde pot voor invalcoach Eric Jan. Na twee goede wedstrijden die helaas verloren gingen een nagenoeg ongewijzigde tactiek. Op een paar posities wat wisselingen, zonder Brian maar weer met een herstelde Kien. En voor de derde keer Rood-Wit welke we wel twee keer gewonnen hadden, maar die zeker niet vanzelf gingen. Zo ook vandaag niet, was de verwachting. En dat bleek wel, want vanaf het begin schuwde Rood-Wit de duels niet. Gelukkig wij ook niet zodat het er af en toe fel maar wel fair aan toe ging. Eerste gevaar kwam van de Rood-Witten, waar wij dachten aan een achterbal liet de scheids doorgaan. Bij de tegenaanval kwamen wij er via links met Abdul goed uit. Hij bracht Luc vanaf rechts in stelling, maar hij zag zijn schot over gaan. De niet al te grote keeper nam zelf de achterbal die JJ kon onderscheppen. Hij legde perfect af op Samin die zo kon inschieten, maar ook hij legde de bal goed af op Abdul die hem droog in knalde: 0-1! Volgende gevaar kwam via een goed genomen vrije trap van Stijn die Sem de gelegenheid gaf eens af te vuren. Even liet Internos de teugels wat vieren en Rood-Wit maakte daar gretig gebruik van en kreeg zo kort voor rust wat kansen op de gelijkmaker. Gelukkig stond Yannick op de goede plek, zodat we met een minimale voorsprong de rust in gingen.
    De tweede helft was de boodschap de duels niet uit de weg te gaan, maar zeker niet vergeten te blijven voetballen. Om een beetje spanning weg te halen, bij vooral de leiding en de supoorters, was het zaak de tweede vlot te maken. Dat lukte: weer een vrije trap waar uitblinker JJ zich goed vanaf rechts tussen murwde. Met een harde knal liet hij de kleine keeper kansloos 0-2! Natuurlijk was het nog niet gespeeld, want als Rood-Wit zou scoren, was de wedstrijd weer helemaal open. Mo dacht aan de derde voor ons, maar zag zijn goede schot net voorlangs gaan. Weer een uittrap onderschept door JJ op rechts. Hij ging er op zijn Robbens vandoor, kapte naar binnen en schoot tegendraads in de korte hoek: 0-3! Nu was het wel gespeeld, maar bleef het zaak de koppies erbij te houden. Het geloof ebde weg bij de thuisclub en Internos voelde dat er meer te halen was. Een afgeslagen bal die bij Chris belandde. Hij bedacht zich geen moment en knalde hoog richting doel: 0-4! Even daarna kreeg hij geheel terecht een publiekswissel. Met nog kansjes voor Mo en ook Merijn leek de stand zo te blijven. Totdat nu Samin een bal onderschepte en zijn kans zag: heel beheerst schoot hij de vijfde binnen: 0-5. Een geweldige team-prestatie met volop inzet en strijd en allemaal uitblinkers! Wederom trots en nu wel de punten mee naar Etten-Leur!