• Internos JO15-1 niet opgewassen tegen reuzen Baronie

Ooit twee grootmachten in het amateurvoetbal met een geweldig groot aantal leden. Waar Internos het aantal langzaam weer ziet groeien lijkt het bij Baronie weer aardig op orde te zijn. Zeker gezien dat ons eerste het tegen het vijfde(!) moest opnemen vandaag. Nu hebben we een paar aardig uit de kluiten gewassen C-tjes rondlopen in ons team, bij Baronie waren ze bijna niet op twee handen te tellen. Opmerkingen langs de kant van voorbijgangers zoals welk O-17 team van Baronie het was waar we tegen speelde, waren daarom ook niet geheel onbegrijpelijk. De ( veel te ) jonge scheidsrechter leek de wedstrijd te moeten gaan fluiten van zijn grote broers. Daarnaast hadden we ook nog enkele geblesseerden en twijfelgevallen, zodat Stef weer bij ons op mocht komen draven, en dat uiteraard weer geweldig. Zo, alle excuses gehad hebbende moest er ook nog gevoetbald worden. Het weer was ons goed gezind, het (kunst-)gras lag er lekker bij en Internos had er, na wat serieuze gesprekken op de training van donderdag, weer zin in…. Leek het. Hoewel Internos fris startte, met een schot van Senna voorlangs, was het Baronie die uit het niets e score opende. De bal viel vanaf links over iedereen heen, voor de voeten van de vrijstaande aanvaller die gemakkelijk kon inschieten. Chris had het, net als vele anderen, moeilijk met zijn directe, veel grotere tegenstander, maar kon toch bijna de gelijkmaker maken. Na even de scheids te hebben gewezen op de vele overtredingen waar niet voor gefloten werd, leek het iets beter te gaan , al blies de jongeman nog wat twijfelend op zijn fluit. Baronie kon hierdoor nog meer het fysieke uitbuiten, waar Internos uiteraard weinig tegen in kon brengen. Daar waar Internos de kansen toch wel kreeg, via onder andere en vrije trap van Sem, en even later een afstandsschot van hem, was het steeds weer Baronie die de kansen wel benutte zodat we de rust naderde met een 3-0 achterstand. JJ die op de bank begon, mocht voor rust nog invallen voor Senna die weer last kreeg van een oude blessure Hij mocht tussen de andere gekwetsten plaatsnemen op de bank. JJ getergd, want vergeten en op de bank, beloofde vooraf drie doelpunten, maar daar had ie nu niet zo veel tijd meer voor als gepland.
    De rust werden alle puntjes nog even op de i gezet, en moesten we weer aan voetballen toekomen. Baronie bleek toch iets frisser uit de kleedkamer te zij gekomen en maakte al vlot weer de vierde: 4-0 Dar we over veerkracht beschikte, was inmiddels wel bekend en Chris bikkelde zich langs zijn tegenstander en zette Samin vrij voor de goal: 4-1! Nu was de grens van de grensrechter van de tegenpartij uiteraard ook niet echt op onze hand en keurde al dan niet terecht de goal af vanwege vermeend buitenspel. Ondertussen bleef Baronie de aanval zoeken en kregen toch wel behoorlijke kansen die ze niet benutte. Dat kwam omdat ze af en toe nogal lang wachtte alvorens de trekker over te halen, maar vaker doordat Yannick vandaag maar weer eens liet zien dat ie niet voor niets onze doelman is. Met zijn vele reddingen voorkwam hij erger voor de geel-blauwen. Op de precisie-schot van buiten de zestien had ie helaas geen antwoord: 5-0. Mooie aanval op rechts nu van Internos en JJ , die een geweldige tweede helft speelde, gaf dan uiteindelijk het antwoord. Met een droge schuiver maakte hij de 5-1 ( nog twee te gaan voor hem) De ban was gebroken en Internos leefde op. JJ , weer sterk, maakte kort daarna zijn tweede: 5-2. Internos graaide da bal uit het doel van de tegenstander ,want we hadden Baronie op dat moment op de rug liggen. Maar….hoewel Internos sterk voetbalde was het Baronie die weer scoorde: 6-2. En zelfs de zevende was even later een feit. Veel meer als de eer was er niet meer te behalen natuurlijk, en gelukkig bleef Internos voetballen zodat eerst Samin en later JJ nog een grote kans kregen, mar niet de verdiende treffers kregen. Samin daarna zelfs nog met een mooi hakje , waar men er net nog een corner van kon maken. Die leverde niets op, als ook weer een grote kans van JJ en Samin na een goede voorzet van Merijn. Jammer, want als Internos de gehele wedstrijd had gevoetbald zoals de eerste én de laatste tien minuten……als de tegenstander niet zoveel dispensatie-spelers….als de scheids…..als de grens…als onze kansen er allemaal…..Maar als telt niet en moeten we ons verlies nemen als echte mannen en vasthouden aan de goede dingen en die waren er zeker voldoende!