• Internos JO13-1 ongeslagen kampioen

Jeka JO13-4 - Internos JO13-1
    Afgelopen zaterdag was het vroeg uit de veren voor onze boys, we moesten immers om 08.30u op het veld in Breda staan om tegen de grootste vereniging van Breda te strijden. Onze complimenten voor de organisatie van kleedruimte, opbergmogelijkheden en douchen na de wedstrijd binnen deze vereniging gezien de omvang van het aantal elftallen!

Sfeer in de kleedkamer
    Door een verassende uitslag vorige week wisten we dat we al kampioen waren en dat het niet meer mis kon gaan maar toch wilde we het kampioenschap een extra glans geven door vandaag de nummer 2 ook aan de zegekar te binden. De stemming en sfeer vooraf in de kleedkamer was uitstekend en vandaag zorgde DJ Lars voor de muziek waar liedjes als Kampioenen en We are the Champions en een ander verder niet te noemen nummer al uit de muziekbox voorbij kwamen. Na een wat kortere warming up ga de scheidsrechter iets na 08.30u het startsein en mocht Internos de aftrap doen. Na een rustig begin van de wedstrijd waar beide elftallen wat aftastend voetbalde en de kansen op 2 vingers te tellen waren kwam er toch de 0-1 op het scorebord in de 12e minuut. Na een goede actie van onze pitbull Thomas op rechtsbuiten kwam onze spits Jaimy in balbezit en schoot de bal beheerst binnen. Nog geen 2 minuten later was het weer raak. Nu schoot Morris hem goed binnen na goed voorbereidend werk van onze motor op het middenveld Jesse. Door het uitpubliek wat in grote getalen meegereisd was werd er al voorzichtig geroepen 10, 10, 10. Ik kan me ook vergist hebben en dat vrijdagavond bij NAC hebben gehoord, maar dan geroepen door het thuispubliek. Na de 2-0 werd er goed gecombineerd en volgde er meer kansen die helaas werden gemist. Er moet ook gezegd worden dat onze kanjers in de verdediging Max, Milan, Stan, Lars, Kenji en onze keeper nauwelijks kansen weggaven in de eerste helft. In de 23e minuut werd het dan toch 0-3 door onze gelegenheidsspeler Luuk, wederom goed voorbereidend werk van Thomas.

Na de rust
    Tijdens de rust waar iedereen de ranja naar yoghurt vond ruiken, wellicht zat er een slaapmiddel in, werd alles nog even op scherp gezet. Helaas was dat scherp niet goed doorgekomen bij de 11 op het veld die na de rust aan de aftrap stonden. Wat er volgde was veel balverlies, slecht combinatiespel en kansen voor de tegenstander. Gelukkig waren de spitsen van Jeka vandaag niet heel scherp en stond onze keeper een aantal keren goed op zijn plek. Na wat coaching vanaf de zijkant werden onze jongens langzaam wakker en schoot Morris na een goede actie van hemzelf de 0-4 binnen. De 0-5 viel uiteindelijk in de 15e minuut van de 2e helft. Jens zette goed door aan de linkerkant passeerde een aantal spelers en in het strafschopgebied werd de bal via een sliding van de tegenstander onder zijn voeten weggehaald waardoor de bal over de achterlijn ging. Corner dachten we maar de scheidsrechter van vandaag dacht er anders over en gaf tot ieder zijn verbazing een penalty. Na vorige week, noem verder geen namen, moesten de jongens beslissen wie nu de penalty zou gaan nemen. Onze aanvoerder Jesse op dat moment nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty onberispelijk binnen.

Slotfase
    Na dit doelpunt werd de lichtgeblesseerde Thomas gewisseld en kwam onze laatste man Lars weer terug in het veld. De Coach had hem een positie in de spits gegeven waardoor Morris rechtsbuiten kwam te spelen. Jammer voor Lars vandaag zat er geen doelpuntje in ondanks de kansen die er nog volgde in het restant van de wedstrijd. Het slotoffensief was voor onze gastheren van Jeka. De 1-5 viel uit de welbekende scrimmage voor de goal en de 2-5 uit een veel te makkelijke gegeven penalty waarbij de scheidsrechter waarschijnlijk zijn eerder gemaakte fout goed wilde maken.

Vuurwerk en feest
    Na het laatste fluitsignaal was de vreugde te zien bij onze kampioenen. Onze vaste grensrechter en fanatiek NAC supporter Jeroen had een mooi spandoek gemaakt en ook nog wat leuke rookpotjes en fakkels geregeld. Het sportpark van Jeka was een aantal minuten geel gekleurd, foto’s werden gemaakt en ouders die van vreugde over de hekken klommen. Het feest ging daarna nog even door in de kleedkamer met DJ Lars wederom achter de box. Als begeleiding zijn we trots op wat er de 1e periode is weggezet door onze jongens. Op naar een nieuwe competitie.
    Internos JO13-1