• Internos geeft “remontada” een nieuwe dimensie!

  Op zaterdag 12 nov moest Internos 1 naar Zwijndrecht afreizen voor de competitiewedstrijd tegen Groote Lindt. Een elftal wat waarschijnlijk mee gaat spelen voor de bovenste plaatsen in de competitie gezien de stand op de ranglijst en enkele grote uitslagen die er zijn neergezet door deze ploeg. Zo wist Groote Lindt met 7-1 te winnen van Klundert, waartegen Internos nog met 2-0 onderuit ging. Het door blessures geplaagde Internos zag Stan van Cauter deze week toegevoegd worden aan de blessurelijst maar zag daarentegen wel Danny Poppelaars en Mathijs Bakx weer aansluiten bij de groep. Dirk van der Ham, normaliter speler van Internos Za2, traint inmiddels al enkele weken mee met de groep van 1, sloot deze wedstrijd ook aan. Daarnaast waren Bart Boere en Vincent Scheuter van Internos Za3 weer bereid om de selectie voor deze wedstrijd weer compleet te maken. Internos speelde deze wedstrijd met rouwbanden, de vader van assistent trainer Ralf de Klerk overleed vrijdag na een kortstondig ziekbed.  

  Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld was de wedstrijd in de 1e helft redelijk in evenwicht. Na een kleine schietkans van Sven van Zwam was het na zo’n 25 minuten spelen wel Groote Lindt wat op 1-0 voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld aan de kant van Internos, was het Groote Lindt wat snel kon counteren en zo doelman Bjorn van Sundert kansloos liet. In de eindfase van de eerste helft kreeg Sven van Zwam (foto boven) de bal net niet voldoende onder controle om de gelijkmaker te noteren en was het Luuk Staps die verdedigend op de doellijn nog net de 2-0 kon voorkomen. 

  De 2e helft werd een helft om nooit meer te vergeten. Stoelriemen vast.. Het eerste kwartier was volledig voor Groote Lindt. De behendige en snelle voorhoede van Groote Lindt excelleerde volledig en binnen no time was het 4-0, waarbij gezegd moet worden dat met name de 3-0 een prachtig doelpunt was. Een duidelijk aangeslagen Internos bleef wel geconcentreerd voetballen wat uiteindelijk resulteerde in de 4-1, Mike van Noord (foto onder) was het die vanaf de 16 meter lijn de bal bekeken in de hoek schoot. Er was nog zo’n 25 minuten te spelen en eigenlijk gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van Internos, Sven van Zwam dacht hier echter anders over en vond het tijd worden om te gaan excelleren. Ondersteund door 4 frisse wissels maakte Sven op behendige wijze de 4-2 en werd later een penalty toegekend vanwege een handsbal, ook deze schoot Sven vakkundig binnen.  

  Het geloof kwam volledig terug in de ploeg, en ook Dirk van der Ham liet zien een mooie ontwikkeling door te maken door belangrijk te worden in het laatste deel van de wedstrijd. Hij kwam op de linkerkant door en leverde een piekfijne voorzet af op Sven van Zwam die de bal promoveerde tot doelpunt en zo een hattrick liet optekenen. Het meegereisde publiek van Internos was volledig in extase, zonder te weten dat het mooiste nog moest komen. Groote Lindt had moeite om alle emoties onder controle te houden, ergens begrijpelijk in zo’n wedstrijd, met als gevolg dat de scheidsrechter het nodig vond om de wedstrijd te staken. Na een korte afkoelperiode werd de wedstrijd met nog zo’n 5 minuten te spelen hervat. Groote Lindt bleef ondanks een man minder erg gevaarlijk en het was aan keeper Bjorn van Sundert te danken dat Groote Lindt er niet alsnog met de overwinning vandoor ging. Met nog 1 minuut te spelen werd de bal door Internos diep gespeeld aan de linkerflank, Sven van Zwam verraste de verdediger en onderschepte zo de bal om vervolgens de bal piekfijn voor te zetten op Dirk van der Ham die de bal binnenschoot. Een waar voetbalsprookje was een feit, Internos komt van een 4-0 achterstand terug en scoort de 4-5! Zoals u kunt begrijpen liepen de emoties erg hoog op en was het wederom de scheidsrechter die de gebeten hond was aan de kant van Groote Lindt en de wedstrijd met nog 1 minuut spelen wederom staakte en ook besloot dat de wedstrijd niet meer hervat werd.  

  Ergens jammer dat de wedstrijd niet door het eindsignaal van de scheidsrechter beëindigd werd. Twee uur na het fluitsignaal kwam het verlossende woord dat de scheidsrechter 4-5 had ingevuld als definitieve eindstand en Internos er dus voor zorgde dat er een nieuwe dimensie is gegeven aan “remontada”.  

  Internos krijgt volgende week Hekelingen op bezoek en is op dit moment langzaam maar zeker aan het klimmen op de ranglijst. Op naar een mooi vervolg van deze competitie! 

  Paul van Dijk, foto's Fred van Toledo

  Mike van Noord