• Internos 1 wint de Ettense Derby

Een week geleden maakte de mannen van zaterdag 1 nog een misstap door een onnodige nederlaag op te lopen in het bekertoernooi uit bij de Fendert, 2-1. Door twee momenten van onachtzaamheid verloren ze hierdoor de wedstrijd. Een wijze les voor de selectie.

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen onze buurmannen van DSE. Een heuse derby binnen Etten. De wedstrijd werd door een 100 tal supporters bezocht. DSE sloot vorig jaar een prachtig seizoen af met een welverdiend kampioenschap naar de 3e klasse zondag. Voor beide teams was het zaterdag een echte graadmeter om te zien waar beide teams staan.
    Internos begon fel en alert aan de wedstrijd en dit resulteerde al vrij vroeg in een aantal mogelijkheden. In het verloop van de eerste helft was het Internos die het veldspel maakte en domineerde. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong bij rust, waarbij onze mannen nog zeker op een ruimere voorsprong hadden kunnen staan. Na de rust ging Internos vrolijk door wat al vroeg resulteerde in een 4-0 voorsprong. Na wat wissels aan beide kanten leek DSE wat meer grip te krijgen op het aanvalsspel van Internos. Ook de vermoeidheid aan de kant van Internos leek zichtbaar te worden. De concentratie en zorgvuldigheid werd minder en er ontstonden meer ruimtes op het veld. Al met al een dik verdiende overwinning voor onze mannen!
    Na de wedstrijd werd er nog genoeg gefeest en hebben DSE en Internos er een gezellige avond van gemaakt.

Volgende week zaterdag speelt Internos uit tegen RSV uit Rucphen. Internos staat op doelsaldo bovenaan in de bekercompetitie en kan zich zaterdag voor de volgende ronde plaatsen.

Succes mannen!