• Baiertal en Internos

  Sinds 1960 hebben vv Internos en de SpVgg Baiertal een unieke vriendschap opgebouwd, die tot op de dag van vandaag nog levendig is.

  Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024 bezochten de D jeugdteams van SpVgg Baiertal, hun begeleiding en een deel van de 1e Manschafft, vv Internos in Etten-Leur. (foto boven)

  Omstreeks 13.30u vrijdagmiddag arriveerde de bus met daarin onze enthousiaste vrienden uit Duitsland. Ook waren er een paar oud gediende die al langer betrokken zijn bij deze vriendschapsband met de auto vanuit Duitsland gekomen te weten, o.a. familie Forschner, familie Scherka en familie Filsinger. Ze werden opgewacht door onze spelers van de JO14 en JO15 die vanuit o.a. de KSE en de Munnikenheide collega eerder van school mochten vanwege dit speciale weekend. Ook Jan Bulkmans was aanwezig om zijn oude vrienden te verwelkomen.

  Na de ontvangst werden onze Duitse gasten getrakteerd op een heerlijk Brabants worstenbrood en appelflappen. Nadat de magen gevuld waren gingen de jonge gasten richting de tenten die dat weekend opgesteld waren op het terrein van vv Internos. De volwassenen van de 1e elftal hadden hun eigen tent meegenomen en gingen onder het genot van een biertje en lekkere muziek aan de slag.

  Einde middag stond er een onderling 7x7 toernooi op het programma voor de jeugd welke uiteindelijk gewonnen werd door NAC (was dat toeval of een voorbode voor zondag)

  Nadat we een heerlijke pizza hadden genuttigd van de Domino’s en zon onder was gingen de 45 kinderen in 4 teams verdeeld over de velden van Internos een aantal potjes Laser gamen. Na deze activiteit bleef het nog lang onrustig op het sportpark en sommige kinderen hielden het zelfs vol tot 05.00u in de ochtend.

  Na een heerlijk ontbijt op zaterdag gingen we met de bus naar Breda voor een rondleiding in het stadion van NAC. De spelers en begeleiding hadden het geluk dat ze alles mochten zien in het stadion. Van de skyboxen tot de kleedkamers en ze mochten zelfs het heilige gras van de toffe jongens van Breda betreden.

  Na terugkomst werden de senioren van Baiertal aangemoedigd tijdens de halve finale van het 7x7 senioren toernooi maar helaas was de aanvoerder van Baiertal niet scherp genoeg en schoot zijn penalty hoog de boom in waardoor ze de finale misliepen.

  Na de finale bij de senioren stond er nog een heuse interland op het spel, namelijk Nederland – Duitsland oftewel Internos – Baiertal(enkele foto's via https://www.flickr.com/photos/150978442@N02/53762537505/). Wethouder Jean Pierre Schouw was namens de gemeente aanwezig om zijn waardering uit te spreken richting Baiertal en Internos voor deze unieke vriendschapsband. We waren zeer verheugd dat ons erelid Jos Martens op deze dag ook nog aanwezig kon zijn en een deel van zijn oude vrienden van Baiertal kon spreken.

  Na de interland was er een gezamenlijke BBQ en werd er in de kantine tijdens de feestavond met DJ nog aandachtig gekeken naar de Champions League die helaas verloren werd door Borussia Dortmund.

  Na het ontbijt van zondag gingen de kinderen gezamenlijk naar Zuit om 2 uurtjes te bowlen. De volwassenen gingen met een aantal jongens van Internos zaterdag 3 padellen op de buitenbanen naast het sportpark van Internos. Na terugkomst stond er een heerlijke lunch klaar die bereid was door Jack Melisse en gesponsord werd door Jan Bulkmans. Na de lunch waren er vanuit beide kanten dankwoorden en nog wat geschenken en werd er afscheid genomen en de bus van Baiertal uitgezwaaid.

  Via deze weg willen wij alle ouders, kantinepersoneel en begeleiding die tijdens dit weekend geholpen hebben bedanken. Een speciale dank voor Peter Davies die op zaterdagnacht de wacht heeft gehouden en ons heel het weekend geholpen heeft waar nodig was. Ook nog een dank aan de sponsors die dit weekend mede mogelijk hebben gemaakt. Daniel Alonso, Broeders Elektrotechniek, Zus & Zo, MacManiac, Klep Agro, Lidl Etten-Leur, Jan Bulkmans en uiteraard vv Internos zelf, BEDANKT!

  We kijken uit naar volgend jaar! Dan vieren wij ons 65-jarig vriendschapsband en zullen weer herinneringen maken voor het leven.

  Het 7x7 team van Baiertal (foto's Merijn Roehorst).